AlKompas: www.astrologie-horoscopen.nl

Je bent op de pagina Temperament. Iedereen beschikt over een temperament. Er zijn twee facetten aan je temperament, de dagkant en de nachtkant van je temperament. De westerse astrologie beschrijft de dagkant en bij de Oosterse astrologie, en dan wel met name bij de Chinese astrologie kun je terecht voor de beschrijving van de nachtkant van je temperament.
westerse astrologie = vedische astrologie
maar dan psychologisch gezien verder ontwikkeld!

De westerse astrologie die gericht is op de zon, beschrijft de dagkant van je temperament. Het gedeelte dat het meest zichtbaar is in je contact met anderen en jezelf.
De dagkant van je temperament kun je te weten komen als je achterhaalt hoe het in je geboortehoroscoop staat met de verdeling van de elementen en de kwaliteiten. De westerse astrologie kent vier elementen:
  • Vuur
  • Aarde
  • Lucht
  • Water
Een diepgaande beschrijving van de elementen vind je onder deze link
Naast de elementen kent de westerse astrologie nog 3 zogenoemde kwaliteiten: Vast, Bewegelijk en Hoofd. Vast en Bewegelijk spreken voor zich: wie beschikt over een overmaat van de kwaliteit vast heeft een temperament dat vasthoudend en vastleggend is ingesteld. Wie wordt overheerst door de kwaliteit bewegelijk is het tegendeel van vast, verandering en loslaten is het belangrijkste kenmerk van de kwaliteit bewegelijk. Wie wordt overheerst door de kwaliteit hoofd is uit op actie en de baas spelen. De Romeinen waren buitengewoon verrukt van deze kwaliteit, zoals trouwens ook velen in onze tijd nog als we de huwelijksadvertenties mogen geloven.
Welkom bij lKompas.

Chinese Astrologie met Westerse samen en je hebt een compleet overzicht van wat astrologie te bieden heeft


zoek je chinese horoscoop
Chinese Astrologie en horoscoop

De Chinese astrologie die gericht is op de maan beschrijft de nachtkant van je temperament. Het gedeelte dat het minst zichtbaar is in je contact met anderen en jezelf; het gedeelte ook waar je diepste bron van je geluk huist.
De nachtkant van je temperament kun je te weten komen als je achterhaalt hoe het in je chinese horoscoop staat met de verdeling van de elementen. De Chinese astrologie kent vijf elementen:
Ga naar de afdeling Chinese Astrologie en Horoscopen
Tarot en numerologie geven je info die geen astrologie kan vinden


En dan is er nog de combinatie van astrologie en tarot

De unieke Tarothoroscoop kent weer haar eigen geheimen: die berusten op oude en geheime bronnen. ... Ook kun je Tarot gebruiken om je karakter en temperament op te vragen.
En wat te denken van numerologie anders gezegd je Naamhoroscoop?

Je hebt er geen benul van hoe belangrijk je naam is en hoe je door je naam te veranderen je hele levensloop kunt beïnvloeden. Shakespeare had het op dit punt dus echt helemaal mis. ...
Er is veel nep, vooral op commerciële sites.


©AlKompas: niets mag worden overgenomen Pas op voor commerciële astrologie waar je voor halve info direct online moet betalen.


 
 
©AlKompas: www.astrologie-horoscopen.nl: 2004 niets mag worden overgenomen