AlKompas: www.astrologie-horoscopen.nl

Je bent op de pagina conflict. Conflict is het centrale thema voor wie gelukkig wil worden. Je zult verbaasd zijn over deze uitspraak, maar waar is hij wel. Wie gelukkig wil worden moet leren zich steeds weer te bevrijden van wat hem/haar hindert om zichzelf te zijn. Om het in de termen van het sprookje te zeggen: De draak [ dat wil zeggen de "verslindende moeder"] moet door de held [ dat wil zeggen het tot individu geworden ego ] worden gedood. Dan komt namelijk de prinses [ dat wil zeggen de vrouwelijk kant van de psyche, de "echte partner" ] vrij. Het is steeds weer de opgave van ieder mens om zich bij een nieuwe periode van groei te bevrijden uit de dodelijke omarming van het moederarchetype [= de beelden die men van de moeder heeft.] Het wordt ook wel zo gezegd: Om zich in het leven te kunnen storten moet het ik zijn/haar ziel redden. Dit gebeurt steeds weer. Het leven bestaat uit een serie wedergeboorten.
westerse astrologie = vedische astrologie
maar dan psychologisch gezien verder ontwikkeld!

Astrologie en met name de westerse astrologie reikt de kenner van deze processen een prachtig instrument aan: deze kenner kan je basis-conflicten opsporen en de weg naar een oplossing aanreiken. Het zal je duidelijk zijn dat een gewone astroloog deze materie niet beheerst; de gewone astroloog is doorgaans een gelovige die ervan uitgaat dat mensen via een serie vaste recepten en astrologische vooroordelen beschreven kunnen worden in de trant van alle kreeften zijn gevoelig en alle watermannen zijn geniale halve heiligen, alle boogschutters hebben alleen maar het beste met je voor en ze zijn zo ontzettend vrolijk. Hier heb je natuurlijk weinig aan als het om het echte leven gaat. In tegendeel, veel astrologen worstelen juist hevig met deze basis levensproblematiek en ze hopen via een serie astrologische basiskreten dit conflict dat aan het leven ten grondslag ligt te omzeilen. Het is dan ook geen toeval dat velen het licht vabn de astrologie zien gaan schijnen en plots de wereld via astrologie willen gaan redden als ze zich in een van de meest brisante crises bevinden, namelijk de mid life crisis.
Welkom bij AlKompas.

nu naar china zei mina


zoek je chinese horoscoop
Chinese Astrologie en horoscoop

De chinese astrologie verklapt geheimen over jezelf die de westerse astrologie niet kent ...
Ga naar de afdeling Chinese Astrologie en Horoscopen
dan komt de tarot en consorten


En dan is er nog de combinatie van astrologie en tarot

De unieke Tarothoroscoop kent weer haar eigen geheimen: we gaan ze voor je uitwerken en hapklaar aanbieden ...
En wat te denken van numerlogie anders gezegd je Naamhoroscoop?

Ook daarin zijn geheimen opgeslagen die nergens anders kunnen worden opgespoord. We werken ze voor je uit: Dat wordt dus bestellen, reken maar. ...
een gewone astroloog is niet therapeutisch geschoold


Pas dus op voor je je levensprobleem aan een gewone beroepsastroloog voorlegt © Alkompas niets mag worden overgenomen


 
 
©AlKompas: www.astrologie-horoscopen.nl: 2004 niets mag worden overgenomen